« Terug

Aantal keer gelezen101

Zijn mijn (persoonlijke) gegevens wel veilig op het portaal?

Op het portaal delen wij veel (persoonlijke) gegevens met u. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om deze gegevens veilig te houden.

Wij willen zo optimaal mogelijk gebruik maken van de technologische middelen die er zijn. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat ondernemers altijd en overal inzage hebben tot in financiële ontwikkelingen van hun onderneming. Daarom doen wij veel in de cloud en via internet. Maar is dat wel veilig?

Onze website en het portaal zijn voorzien van een certificaat. Door het gebruik van dit certificaat krijgt het internetadres in uw balk een hangslotje en krijgt de verbinding de status van veilig. De gegevens die u verstuurt naar onze website en terug zijn versleuteld. Dit betekend dat de gegevens die wij uitwisselen niet eenvoudig te onderscheppen en te lezen zijn. Ook maken wij gebruik van een https verbinding, waardoor de verbinding weer iets beter beveiligd is dan een gewone en standaard website.

Het systeem dat wij gekoppeld hebben aan het portaal wordt door de leverancier met enige regelmaat getest op veiligheid. Daarnaast vindt er een continue monitoring plaats op de stabiliteit van het systeem en eventuele hack of inbraakpogingen. De leverancier van het systeem biedt hun oplossingen aan veel ondernemers en instellingen aan en zal er dan ook alles aan doen om de status van veilig of vertrouwd te blijven handhaven.

Binnen het systeem zijn er verschillende rollen en rechten te definiëren. Deze structuur hebben wij zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zodat wij deze eenvoudig kunnen beheren en onderhouden. Tevens wordt hiermee voorkomen dat een klant of relatie niet onverhoopt toegang krijgt tot informatie die niet voor hem of haar is bestemd. Elke maand wordt de rechtenstructuur opnieuw beoordeeld om te controleren of het systeem nog steeds juist functioneerd.

Op dit moment biedt het systeem alleen nog een beveiliging aan met een gebruikersnaam (dat is bij ons gelijk aan het e-mailadres) en een wachtwoord. Dit wachtwoord is niet bij ons bekend en wordt automatisch gegenereerd door het systeem zelf. De eerste keer dat u toegang heeft tot ons systeem, zult u gelijk dit wachtwoord moeten wijzigen. Omdat onbevoegden mogelijk uw wachtwoord kunnen achterhalen, raden wij u aan om de optie 'Vergeet mij op alle voorgaande computers waar ik onthouden ben' altijd te kiezen en met enige regelmaat uw wachtwoord te wijzigen.

Samen kunnen wij er dus voor zorgen dat uw persoonlijke gegevens niet in handen vallen van onbevoegden.

« Terug

Scroll naar boven